GODKÄNDA POTATISSORTER 2022

Tidiga sorter: 7 Four 7 (ersätter Javelin), Marine
Medeltidiga sorter: Cherie, Folva, Labella, Maestro, Marine, Monte Carlo, Octa (ersätter Minerva), Rocket
Sena sorter: Asterix, Fakse

Vad är det här för lista?

Varje år sätter vi ihop en lista över de potatissorter som är godkända att använda inom vårt koloniområde. Det är oerhört viktigt att man endast odlar dessa sorter. Andra potatisar – även ekologiska – kan föra med sig nematoder/sjukdomar, och skulle det hända får ingen på området odla potatis eller andra rotfrukter under en tioårsperiod.

VIKTIGT: MEDDELA OSS OAVSETT OM DU ODLAR POTATIS ELLER EJ!

  • Odlar du potatis? Lämna potatislappen (eller ett papper med ditt namn och lottnummer), tillsammans med plomberingen från potatispåsen, i kolonibrevlådan i boden senast den 19 juni. 
  • Odlar du inte potatis kan du maila potatis@akeshovskoloni.se och meddela oss det. Glöm inte att ange ditt namn och lottnummer. Det går såklart också bra att lämna in potatislappen i brevlådan och kryssa för att du inte odlar potatis.