Koloniområdet är vackert beläget intill Judarskogen och Åkeshovs slott, ett stenkast från Åkeshovs tunnelbana. Totalt finns 97 lotter som är mellan 80 och 130 kvm. Här hittar du en karta över området. 

 

Vad förväntas av medlemmarna?

Oavsett om du är odlingsexpert eller total nybörjare är du varmt välkommen att bli medlem.  Det vi förväntar oss är att du är aktiv och tar hand om din lott – för de är eftertraktade! Vi har även två arbetshelger per år – en på våren, en på hösten – där varje medlem förväntas lägga ned ca 5 timmars arbete på de gemensamma ytorna. Mer information om vad som krävs hittar du i våra ordningsregler och stadgar.

Givetvis är du också välkommen till våra föreningsmöten (2 st per år), där det bland annat bjuds på fika, lotteri m m. Vill du engagera dig ännu mer finns det både mindre och större ansvarsområden att hjälpa till med, och möjlighet att gå med i styrelsen.

Obs: För att kunna bli medlem i föreningen ska du vara bosatt i Stockholm. Sedan feb 2018 innefattar detta även Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Järfälla, Lidingö, Nacka, Sollentuna, Solna, Stockholm, Tyresö och Täby.

Vad kostar det?

Inträdesavgift, ny medlem (första året): 400kr
Medlemsavgift per år: 850kr
Lott, kategori 1 (<80 kvm): Vattenavgift 130 kr/år + arrendeavgift 130 kr/år
Lott, kategori 2 (80-109 kvm): Vattenavgift 150 kr/år + arrendeavgift 150 kr/år
Lott, kategori 3 (110-129 kvm): Vattenavgift 170 kr/år + arrendeavgift 170 kr/år
Lott, kategori 4 (över 130 kvm): Vattenavgift 185 kr/år + arrendeavgift 185 kr/år

Uteblivet deltagande i gemensamma aktiviteter/arbetsplikt: 450 kr
Grävavgift (uppsagd lott som inte grävts om innan avslut): 600 kr
Påminnelseavgift vid sen betalning: 50 kr

Hur länge behöver man köa för att få en lott?

Oftast behöver man inte vänta så länge. Om du hör av dig i god tid inför en odlingssäsong har du en bra chans att få en lott. Under odlingssäsongen kan det också hända att det blir lediga lotter – annars får du kanske vänta till året därpå.

Vill du hyra lott?

Maila till akeshovkoloni04@yahoo.se för att fråga mer och ställa dig i kö!

Information om hur vi hanterar personuppgifter i enlighet med GDPR hittar du här.