Koloniområdet är vackert beläget intill Judarskogen och Åkeshovs slott, ett stenkast från Åkeshovs tunnelbana. Totalt finns 97 lotter som är mellan 80 och 130 kvm. Här hittar du en karta över området, samt en berättelse om Åkeshovs historia.

Vad förväntas av medlemmarna?

Oavsett om du är odlingsexpert eller total nybörjare är du varmt välkommen att bli medlem.  Det vi förväntar oss är att du är aktiv och tar hand om din lott – för de är eftertraktade! Vi har även två arbetshelger per år – en på våren, en på hösten – där varje medlem förväntas lägga ned ca 5 timmars arbete på de gemensamma ytorna. Mer information om vad som krävs hittar du i våra ordningsregler och stadgar.

Givetvis är du också välkommen till våra föreningsmöten (2 st per år), där det bland annat bjuds på fika, lotteri m m. Vill du engagera dig ännu mer finns det både mindre och större ansvarsområden att hjälpa till med, och möjlighet att gå med i styrelsen.

Obs: För att kunna bli medlem i föreningen ska du vara bosatt i Stockholm. Sedan feb 2018 innefattar detta även Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Järfälla, Lidingö, Nacka, Sollentuna, Solna, Stockholm, Tyresö och Täby.

Vad kostar det?

OBS gäller från 2023.
Inträdesavgift, ny medlem (första året): 500kr
Medlemsavgift per år:
– Lott, kategori 1 (<80 kvm): 1360 kr
– Lott, kategori 2 (80-109 kvm): 1420 kr
– Lott, kategori 3 (110-129 kvm): 1470 kr
– Lott, kategori 4 (över 130 kvm): 1530 kr

Uteblivet deltagande i gemensamma aktiviteter/arbetsplikt: 450 kr
Grävavgift (uppsagd lott som inte grävts om innan avslut): 900 kr
Påminnelseavgift vid sen betalning: 50 kr

Hur länge behöver man köa för att få en lott?

Just nu är vår väntelista lite längre och det kan ta någon säsong eller två innan man kan räkna med att få en lott.

Hyra lott? Så gör du:

För att ställa dig i kö behöver du göra två saker:
1) Betala köavgift 100 kr till postgirokonto 16 09 92-4 eller swisha till 12 36 10 94 17. Märk betalningen med ditt namn.
2) Maila till blimedlem@akeshovskoloni.se och ange namn, telefonnummer och e-postadress. Du kommer åt få en automatisk bekräftelse – titta gärna i spamkorgen om den inte dyker upp i vanliga inkorgen.

Köavgiften på 100 kr/år behöver betalas varje år för att man ska få behålla sin plats i kön. Vi mailar ut betalningsinfo i början av varje säsong när vi har tillsatt alla lediga lotter. De som inte betalar köavgiften i tid stryks från kön. Se alltså till att förse oss med rätt kontaktuppgifter!

Information om hur vi hanterar personuppgifter i enlighet med GDPR hittar du här.