Koloniområdet är vackert beläget intill Judarskogen och Åkeshovs slott, ett stenkast från Åkeshovs tunnelbana. Totalt finns 97 lotter som är mellan 80 och 130 kvm. Här hittar du en karta över området, samt en berättelse om Åkeshovs historia.

Vad förväntas av medlemmarna?

Oavsett om du är odlingsexpert eller total nybörjare är du varmt välkommen att bli medlem.  Det vi förväntar oss är att du är aktiv och tar hand om din lott – för de är eftertraktade! Vi har även två arbetshelger per år – en på våren, en på hösten – där varje medlem förväntas lägga ned ca 5 timmars arbete på de gemensamma ytorna. Under säsongen hjälps vi dessutom åt att rensa ogräs från områdets häckar och städa föreningsboden, enligt ett schema.
Mer information om vad som krävs hittar du i våra ordningsregler och stadgar.

Givetvis är du också välkommen till våra föreningsmöten (2 st per år), där det bland annat bjuds på fika, lotteri m m. Vill du engagera dig ännu mer finns både mindre och större ansvarsområden att hjälpa till med, och möjlighet att gå med i styrelsen.

Obs: För att kunna bli medlem i föreningen ska du vara bosatt i Stockholm. Sedan feb 2018 innefattar detta även Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Järfälla, Lidingö, Nacka, Sollentuna, Solna, Stockholm, Tyresö och Täby.

Avgifter 2024

Inträdesavgift, ny medlem (första året): 500kr
Medlemsavgift per år:
– Lott, kategori 1 (<80 kvm): 1410 kr
– Lott, kategori 2 (80-109 kvm): 1480 kr
– Lott, kategori 3 (110-129 kvm): 1540 kr
– Lott, kategori 4 (över 130 kvm): 1610 kr
Obs! Avgifterna kommer att höjas med ungefär 250 kr i samband med att vi går med i Koloniträdgårdsförbundet under 2024. 

Uteblivet deltagande i gemensamma aktiviteter/arbetsplikt: 450 kr
Grävavgift (uppsagd lott som inte grävts om innan avslut): 900 kr
Påminnelseavgift vid sen betalning: 50 kr

Hur länge behöver man köa för att få en lott?

Just nu är vår väntelista lite längre och det kan ta två/tre säsonger innan man blir erbjuden en lott.

Hyra lott? Så gör du:

För att ställa dig i kö behöver du göra två saker:
1) Betala köavgift 100 kr till postgirokonto 16 09 92-4 eller swisha till 12 36 10 94 17. Märk betalningen med ”Köavgift” + ditt namn.
2) Maila till blimedlem@akeshovskoloni.se och ange namn, telefonnummer och e-postadress. Det kanske dröjer innan vi svarar med bekräftelse men vi brukar kolla mailen några gånger i månaden.

Köavgiften på 100 kr/år behöver betalas varje år för att man ska få behålla sin plats i kön. Vi mailar ut betalningsinfo i början av varje säsong när vi har tillsatt alla lediga lotter. Den som inte betalar köavgiften i tid stryks från kön. Dessutom är det viktigt att man snabbt återkopplar när vi väl har en lott att erbjuda. Se alltså till att förse oss med rätt kontaktuppgifter!

Information om hur vi hanterar personuppgifter i enlighet med GDPR hittar du här.